Технологія очищення клеровок жовтих цукрів для виробництва інвертного сиропу - Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна (My University, 2001)
Пропонується спосіб очищення клеровок жовтих цукрів за допомогою моноамонійфосфату та перекису водню. Результати виконаних досліджень свідчать про перспективність запропонованого способу очищення клеровок жовтих цукрів. Максимальний ефект знебарвлення при цьому становить 53,7 %. Визначені оптимальні концентрації перекису водню та моно амонійфосфату, які сприятимуть досягненню максимального ефекту знебарвлення клеровок.

A method of cleaning klerovok yellow sugars using monoammonium phosphate and hydrogen peroxide. Results of the research show promise of the proposed method of purification klerovok yellow sugars. Maximum bleaching effect in this case is 53.7%. The optimal concentration of hydrogen peroxide and mono amoniyfosfatu that will help to achieve maximum effect klerovok discoloration.
Keywords: клеровка; кафедра технології цукру і підготовки води; brown sugar solution; очищення; ефект знебарвлення; cleaning; bleaching effect; кафедра екології та екоменеджменту