Дослідження процесу виморожування води у низькожирному морозиві з бета-глюканом вівса - Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2022)
Кріоскопічна температура (tcr) - це температура, при якій кристали льоду знаходяться в рівновазі з водою в харчовому матеріалі. Суміші для виробництва морозива з різним хімічним складом характеризуються різними tcr, тобто температурами початку кристалізації водної фази, які змінюються у певних межах. Це обумовлюється неоднаковими концентраціями розчинених у водній фазі низькомолекулярних речовин та їх різними мольними масами. На величину концентрації розчинених у сумішах речовин, в свою чергу, впливає частка зв'язаної води, яка не є розчинником.
Keywords: морозиво низькожирне; бета-глюкан вівса; кафедра технології молока і молочних продуктів