Поліщук, Галина ЄвгеніївнаОсьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаМихалевич, Артур ПетровичБасс, Оксана ОлександрівнаБандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаСапіга, Вікторія ЯрославівнаІващенко, Ольга Миколаївна2023-08-282023-08-282023Патент на винахід № 127293 UA, МПК A23G 9/04 (2006.01) Спосіб виробництва морозива ацидофільного збагаченого / Поліщук Г. Є., Осьмак Т. Г., Михалевич А. П., Басс. О.О., Бандура У. Г., Сапіга В. Я., Іващенко О.М. ; заявник Національний університет харчових технологій НУХТ. – № a 2021 00939 ; заявл. 26.02.2021 ; опубл. 14.07.2023, Бюл. № 28https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41035Винахід стосується способу виробництва морозива ацидофільного збагаченого, що включає підготовку суміші, заквашування та сквашування суміші до утворення молочно-білкового згустка до рН=4,10, охолодження, внесення стабілізатора з цукром, нагрівання та очищення, пастеризацію, охолодження до температури не вище 10 °C, доохолодження і дозрівання, фризерування, загартування, дозагартовування, зберігання, причому до молочної основи на етапі її підготовки додають попередньо підготовлену сироватково-білкову суміш, яку готують внесенням казеїнату натрію у кількості 0,75-1,0 %, концентрату сироваткових білків у кількості 1,0-1,5 % та ізоляту соєвих білків у кількості 1,0-1,5 % у частину сироватки молочної за співвідношення 1:(4-5) при температурі 40-45 °C та піддають набуханню протягом 20-30 хв.otherморозивомолочно-білковий згустоксироваткові білкиice creammilk protein clotwhey proteinsкафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва морозива ацидофільного збагаченкого (Патент на винахід № 127293)Other