Musiy, LyudmilaTsisaryk, ОksanaSlyvkа, ІrinaGalenko, Oleg2017-07-122017-07-122016The influence of technological parameters of creams fermentation on formation of functional peculiarities of cultured butter / L. Musiy, O. Tsisaryk, I. Slyvka, O. Galenko // Ukrainian Food Journal. - 2016. - Volume 5. Issue 2 – Р. 314-325.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25763The determining factors of cultured butter production is fermentation processes (selection starting cultures, their relations and determinations of optimal technological parameters of fermentation) and physical cream maturation. Визначальними чинниками виготовлення кисловершкового масла є процеси ферментації (підбір заквашувальних культур, їх співвідношення та визначення оптимальних технологічних параметрів ферментації) та фізичного визрівання вершків.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівacidfermentationcreamFlora Danicabutterферментаціяферментацыявершкисливкивершкове масломаслокислотакислотаThe influence of technological parameters of fermentation on functional peculiarities of cultured butter