Моральні аспекти управління людськими ресурсами: етичні підходи до найму, звільнення та стимулювання персоналу - Лясковська, Ольга Євгенівна; Болотіна, Ірина Миколаївна (My University, 2025)
Розглянуто значення етичних підходів в управлінні людськими ресурсами та їхній вплив на ефективність організації. Показано, що дотримання принципів прозорості, справедливості та рівності можливостей у процесах найму, звільнення й стимулювання персоналу сприяє формуванню довіри працівників, підвищенню їх мотивації та продуктивності. Проаналізовано важливість об’єктивних критеріїв відбору кандидатів, етичних процедур звільнення та справедливих методів оцінювання досягнень персоналу. Наголошено, що впровадження етичних стандартів покращує корпоративну культуру, зменшує рівень конфліктів і посилює комунікацію в колективі.
Keywords: кафедра економіки праці та менеджменту; людський ресурс; мотивація персоналу