Використання природних мінеральних сорбентів для очищення цукрових розчинів - Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2005)
Досліджено особливості адсорбційного поглинання барвних речовин цукрового виробництва природними дисперсними мінералами та встановлено оптимальні умови проведення адсорбційного процесу.

Peculiarities of adsorption absorption coloring substances sugar production in natural minerals dispersed and established the optimal conditions of adsorption process.
Keywords: адсорбція; барвні речовини; природні дисперсні мінерали; ізотерми адсорбції; кінетика адсорбції; adsorption; coloring agents; natural minerals dispersion; adsorption isotherm; adsorption kinetics; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології оздоровчих продуктів