Жеплінська, Марія МихайлівнаЗоткіна, Лариса ВасилівнаКопиленко, Анатолій ВасильовичТимонін, Олександр Миколайович2013-01-232013-01-232009Жеплінська, М. М. Вилучення біологічних активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням / М. М. Жеплінська, Л. В. Зоткіна, А. В. Копиленко, О. М. Тимонін // Вісник Національного Технічного Університету України «КПІ». – 2009. - № 1(3). – С. 70-74.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5516В статті наведені дослідження екстрагування біологічно активних речовин зі сухого і замороженого гарбуза, регресійні рівняння залежності вмісту сухих речовин від температури, тривалості екстрагування, ступеня подрібнення та співвідношення кількості екстрагенту до кількості сировини, що підтверджує доцільність використання екстракту в харчовій промисловості.The article presents the research of bioactive substances extracted from dried and frozen pumpkin regression equation based dry matter content on the temperature, duration of extraction, degree of comminution, and the ratio of extractant to the quantity of material that supports the use of the extract in the food industry.otherекстрагуваннягідромодульсухі речовинихарчові добавкинапівфабрикатклітковинакаротинпектинextractionhydraulicdry substancesfood additivesprecookedcellulosecarotenepectinкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняВилучення біологічних активних речовин із рослинної сировини екстрагуваннямArticle