Вилучення біологічних активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням - Жеплінська, Марія Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Копиленко, Анатолій Васильович; Тимонін, Олександр Миколайович (My University, 2009)
В статті наведені дослідження екстрагування біологічно активних речовин зі сухого і замороженого гарбуза, регресійні рівняння залежності вмісту сухих речовин від температури, тривалості екстрагування, ступеня подрібнення та співвідношення кількості екстрагенту до кількості сировини, що підтверджує доцільність використання екстракту в харчовій промисловості.

The article presents the research of bioactive substances extracted from dried and frozen pumpkin regression equation based dry matter content on the temperature, duration of extraction, degree of comminution, and the ratio of extractant to the quantity of material that supports the use of the extract in the food industry.
Keywords: екстрагування; гідромодуль; сухі речовини; харчові добавки; напівфабрикат; клітковина; каротин; пектин; extraction; hydraulic; dry substances; food additives; precooked; cellulose; carotene; pectin; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування