Філософська проблема вчинку як способу реалізації екзистенційного вибору особистості у В. Винниченка - Векуа, Оксана Віталіївна (My University, 2013)
У статті порушено проблему вибору і внутрішньої свободи. Герої у п'ссах уже сформовані, а їх характер вимальовується відповідно до його вияву в поведінці та вчинках. Показано, що автор прагне відтворити обриси духовного світу, в котрім людина найповніше пізнає саму себе і творить гармонійний світ.
Keywords: етико-антропологічна домінанта; драматичний конфлікт; типологічний збіг; внутрішньо-контактний зв'язок; історична поетика; anthropological dominant; dramatic conflict; structure of conflict; typological analogis; inner-contact relationship; historical poetics; кафедра гуманітарних дисциплін