Географічна структура експортно-імпортних операцій України - Тюха, Ірина Володимирівна; Шереметинська (Горобець), Оксана Валеріївна (My University, 2019)
Досліджено географічну структуру експортно-імпортних операцій України. Встановлено, що у 2017 р. вітчизняна зовнішня торгівля розвивалася одночасно під впливом минулого багажу міжнародних економічних відносин України й новітніх геоекономічних і геополітичних тенденцій. Зовнішньоторговельні операції з товарами у 2018 р. Україна здійснювала з партнерами з 223 країн світу. Експортували товари до 201 країни світу, імпор тували – із 206 країн. Кількість підприємств, що здійснювали зовнішню торгів лю товарами становили в експорті 16,5 тис. одиниць, в імпорті – 27,1тис. одиниць. The geographical structure of Ukraine's export-import operations was studied. It was established that in 2017 domestic foreign trade developed simultaneously under the influence of the past baggage of Ukraine's international economic relations and the latest geoeconomic and geopolitical trends. In 2018, Ukraine carried out foreign trade operations with goods with partners from 223 countries. Goods were exported to 201 countries of the world, imported from 206 countries. The number of enterprises engaged in foreign trade in goods amounted to 16,500 units in export and 27,100 in import. units
Keywords: експорт; імпорт; зовнішньоторговельні операції України; географічна структура експорту; географічна структура імпорту; export; foreign trade operations of Ukraine; geographical structure of export; geographical structure of import; import; кафедра економіки праці та менеджменту