Визначення параметрів динамічної моделі процесу вирощування хлібопекарських дріжджів - Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор Григорович (My University, 2014)
У ряді галузей харчової промисловості основні технологічні процеси проходять в апаратах періодичної дії (АПД). До них відносяться і апарати для вирощування хлібопекарських дріжджів. Особливістю систем управління АПД є те, що вони повинні вирішувати дві задачі: задачу логічного управління багатостадійним циклом апарату і задачу динамічного, бажано оптимального, управління робочої стадією. In some sectors of the food industry key processes held in the apparatus batch (ADF). This includes devices for cultivation of baking yeast. The peculiarity of management ADF is they have to solve two problems: the problem of logical control multistage cycle system and the problem of dynamic, preferably optimal, management working stage.
Keywords: апарат періодичної дії; хлібопекарські дріжджі; periodic device; baking yeast; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка