Медвідь, Ірина МиколаївнаШидловська, Олена БроніславівнаДоценко, Віктор ФедоровичФедоренко, Юлія Олександрівна2017-05-132017-05-132017Медвідь, І. Особливості виробництва безглютенового хліба / І. Медвідь, Ю. Федоренко, О. Шидловська, В. Доценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 83 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 5–6 квітня 2017 р. – К. : НУХТ, 2017. – Ч. 3. – С. 260.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25219Розглянуто необхідність дотримання спеціальних вимог, що регламентують якість та безпечність безглютенової продукції, при виробництві хліба. Обгрунтовано вимоги щодо правильності організації виробничого процесу приготування безглютенового хліба, його маркування, підбору сировини. Визначено доцільність підвищення харчової цінності хліба для хворих на целіакію. The necessity of complying with the special requirements governing the quality and safety of gluten-free products in the production of bread is considered in the article. The requirements for the correctness of the production process of making gluten free bread, marking, selection of raw materials are grounded. Also the feasibility of increasing the nutritional value of bread for people with celiac disease has been defined in the paper.uk-UKглютенglutenцеліакіяцелиакияluten-free productsякість та безпечністьquality and safetyкафедра готельно-ресторанної справиОсобливості виробництва безглютенового хлібаThesis