Особливості виробництва безглютенового хліба - Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор Федорович; Федоренко, Юлія Олександрівна (My University, 2017)
Розглянуто необхідність дотримання спеціальних вимог, що регламентують якість та безпечність безглютенової продукції, при виробництві хліба. Обгрунтовано вимоги щодо правильності організації виробничого процесу приготування безглютенового хліба, його маркування, підбору сировини. Визначено доцільність підвищення харчової цінності хліба для хворих на целіакію. The necessity of complying with the special requirements governing the quality and safety of gluten-free products in the production of bread is considered in the article. The requirements for the correctness of the production process of making gluten free bread, marking, selection of raw materials are grounded. Also the feasibility of increasing the nutritional value of bread for people with celiac disease has been defined in the paper.
Keywords: глютен; gluten; целіакія; целиакия; luten-free products; якість та безпечність; quality and safety; кафедра готельно-ресторанної справи