Кавітаційна стійкість неметалевих конструкційних матеріалів - Сухенко, Юрій Григорович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Некоз, Олександр Іванович; Сухенко, Владислав Юрійович (Прикарпатський університет ім. Василя Стефаника Фізико-хімічний інститут Асоціація "Вчені Прикарпаття", 2003)
Наведено результати досліджень неметалевих конструкційних матеріалів для експлуатації в умовах кавітаційно-ерозійного зношування. Показано, що полімерні і керамічні матеріали перспективні для виготовлення вузлів технологічного обладнання, призначеного для оброблення харчових середовищ в гідродинамічних кавітаційних апаратів (ГКА). The results of studies of non-metallic structural materials for use in cavitation-erosion wear. It is shown that polymeric and ceramic materials for advanced technological nodes production of equipment for processing food media in hydrodynamic cavitation apparatus (HKA).
Keywords: кавітація; cavitation; зносостійкість; durability; полімери; polymers; керамічні матеріали; ceramic materials; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв