Використання β-глюкану вівса у технології морозива - Михалевич, Артур Петрович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна (My University, 2022)
Морозиво – це складна полідисперсна харчова система, що містить бульбашки повітря, жирові кульки та кристали льоду. Ці компоненти дисперговані у в'язкій водній фазі з розчиненими мінеральними речовинами, білками та полісахаридами, що стабілізують емульсію та піну. Реологічні властивості морозива, його текстура та мікроструктурні характеристики визначаються складом суміші морозива, зокрема його жирністю, яка коливається від 0,5 до 20%.
Keywords: β-глюкан вівса; морозиво; сироватка; oat β-glucan; ice cream; whey; кафедра технології молока і молочних продуктів