Дослідження впливу борошна з насіння нуту на структурні властивості тіста для здобного печива - Новікова, Валерія Геннадіївна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2019)
Досліджено вплив нутового борошна на структурно-механічні властивості здобного тіста та оптимальні умови його приготування. За результатами досліджень встановлено доцільність застосування борошна з нуту для створення нового асортименту здобного печива з підвищеною харчовою та біологічною цінністю. The effect of chickpea flour on the structural and mechanical properties of the dough and the optimal conditions for its preparation have been investigated. According to the results of research, it is established that the use of chickpea flour for creating a new range of cookie with high nutritional and biological value.
Keywords: нетрадиційна сировина; структурно-механічні властивості; гуміарабік; борошно з насіння нуту; борошняні кондитерські вироби; unconventional raw materials; structural and mechanical properties; gum arabic; chickpea flour; flour confectionery; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів