Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека - Національний університет харчових технологій (My University, 2022)
У матеріалах конференції наведено тези доповідей за актуальними напрямами розроблення, виробництва та споживання принципово нового покоління харчових продуктів – продуктів оздоровчого, профілактичного, лікувального та спеціального призначення. Коло наукових інтересів учасників конференції сформовано за такими напрямами: фармаконутриціологія у парадигмі нової концепції харчування, стан та перспективи розвитку технологій оздоровчих продуктів та дієтичних добавок, натуральні збагачувачі як альтернатива синтетичним харчовим добавкам, нетрадиційні джерела сировини у виробництві продукції нового покоління, інновації у виробництві та споживанні харчових продуктів, якість, безпека, ефективність оздоровчих продуктів та дієтичних добавок, харчові звички та культура харчування. На основі теоретичних та експериментальних досліджень запропоновано науково обґрунтовані, технологічно доцільні та економічно вигідні способи вирішення прикладних завдань формування, створення та розвиток в Україні індустрії оздоровчих продуктів, які відповідають основним принципам харчування XXI століття – ефективність, якість та безпека. Матеріали конференції стануть в нагоді фахівцям різних галузей харчової промисловості, інженерно-технічним працівникам, потенційним інвесторам, студентам вищих навчальних закладів та всім, хто цікавиться проблемами здорового харчування. In the materials of the conference, the abstracts of the reports on the current directions of development, production and consumption of a fundamentally new generation of food products - products for health, prevention, treatment and special purposes are given. The circle of scientific interests of the conference participants is formed in the following directions: pharmaconutritionology in the paradigm of a new concept of nutrition, the state and prospects of the development of technologies of health products and dietary supplements, natural fortifiers as an alternative to synthetic food additives, non-traditional sources of raw materials in the production of new generation products, innovations in production and consumption food products, quality, safety, effectiveness of health products and dietary supplements, eating habits and food culture. On the basis of theoretical and experimental studies, scientifically based, technologically feasible and economically profitable methods of solving applied problems of formation, creation and development of the health products industry in Ukraine are proposed, which correspond to the main principles of nutrition of the XXI century - efficiency, quality and safety. The materials of the conference will be useful to specialists of various branches of the food industry, engineering and technical workers, potential investors, students of higher educational institutions and everyone who is interested in the problems of healthy nutrition.
Keywords: продукти оздоровчого призначення; продукти профілактичного призначення; продукти лікувального призначення; продукти спеціального призначення; фармаконутриціологія; натуральні збагачувачі; нетрадиційні джерела сировини; харчові звички; культура харчування; health products; preventive products; medical products; special products; pharmaconutrition; natural food additives; non-traditional sources of raw materials; eating habits; food culture