Спосіб прояснення фруктових, ягідних та змішаних фруктово-ягідних соків (Патент на корисну модель № 72081) - Манк, Валерій Веніамінович; Лебовка, Микола Іванович; Мельник, Оксана Петрівна (My University, 2012)
Переробка фруктово-ягідної сировини на освітлені соки пов’язана з їх проясненням, яке передбачає вилучення з них високомолекулярних речовин та завислих часток органічного і неорганічного походження. Запропонований спосіб прояснення забезпечує високі якісні показники обробленого соку. Processing of raw fruit and berry juices the highlight due to their enlightenment, which involves extraction of high-molecular substances and suspended particles of organic and inorganic origin. Clarify the proposed method provides high quality parameters of processed juice.
Keywords: соки; адсорбція; глинистий мінерал; juices; adsorption; clay mineral; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра експертизи харчових продуктів