Манк, Валерій ВеніаміновичЛебовка, Микола ІвановичМельник, Оксана Петрівна2014-04-042014-04-042012Патент 72081 України. МПК А23L 2/02 (2006.01). Спосіб прояснення фруктових, ягідних та змішаних фруктово-ягідних соків / Мельник О. П., Манк В. В., Лебовка М. І.; заявник та патентовласник Інститут біоколоїдної хімії ім. Ф. Д. Овчаренка НАН України. – № u 2011 15125; заявл. 21.12.2011; опубл. 10.08.2012, Бюл. № 15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13661Переробка фруктово-ягідної сировини на освітлені соки пов’язана з їх проясненням, яке передбачає вилучення з них високомолекулярних речовин та завислих часток органічного і неорганічного походження. Запропонований спосіб прояснення забезпечує високі якісні показники обробленого соку. Processing of raw fruit and berry juices the highlight due to their enlightenment, which involves extraction of high-molecular substances and suspended particles of organic and inorganic origin. Clarify the proposed method provides high quality parameters of processed juice.uk-UKсокиадсорбціяглинистий мінералjuicesadsorptionclay mineralкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра експертизи харчових продуктівСпосіб прояснення фруктових, ягідних та змішаних фруктово-ягідних соків (Патент на корисну модель № 72081)