Шляхи подовження терміну зберігання неглазурованих помадних та молочних цукерок - Кохан, Олена Олександрівна; Дорохович, Антонелла Миколаївна (My University, 2008)
Досліджені шляхи подовження терміну зберігання неглазурованих помадних та молочних цукерок за рахунок використання речовин, що вносяться до рецептурного складу виробів (вологоутримуючих, гігроскопічних, носіїв ферменту інвертази, поверхнево-активних речовин) та раціонально підібраного способу пакування та пакувальних матеріалів. Досліджено вплив вищевказаних досліджуваних речовин на основні показники якості виробів протягом терміну зберігання та технологічні параметри виготовлення цукерок. Встановлене їх раціональне дозування та визначений подовжений гарантійний термін зберігання нових видів неглазурованих цукерок.
Keywords: термін зберігання; period of storage; неглазуровані цукерки; гігроскопічні речовини; вологоутримуючі речовини; фермент інвертаза; пакувальні матеріали; not glazed sweets; hygroscopic substances; moisture-holding substances; enzyme invertaza; packing materials; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів