Перспективи вітчизняного виробництва безглютенових харчових продуктів - Сорохан, Ольга Дмитрівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна (My University, 2021)
Одним із пріоритетних напрямів створення нових харчових продуктів є розроблення технологій продуктів лікувально-профілактичного призначення, спрямованих на профілактику аліментарнозалежних захворювань, наприклад целіакії та непереносимості глютену. One of the priority directions for the creation of new food products is the development of technologies for therapeutic and preventive products aimed at the prevention of food-dependent diseases, such as celiac disease and gluten intolerance.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; непереносимість білка злакових культур; целіакія; глютенова дієта; cereal protein intolerance; celiac disease; gluten diet