Провальна тарілка з кульовою насадкою (Патент на корисну модель № 135332) - Пастушенко, Ігор Миколайович; Марценюк, Олександр Степанович; Шевченко, Олександр Юхимович (My University, 2019)
Провальна тарілка з кульовою насадкою, що містить переливні пристрої і насипну кульову насадку на тарілці, яка відрізняється тим, що діаметр отворів тарілки становить 0,82...0,88 від діаметра насадкових тіл, відстань між центрами отворів тарілки більша за діаметр насадкових тіл, густина матеріалу насадки в 1,05...1,10 рази перевищує густину рідкої фази, а кількість насадкових тіл більша від кількості отворів у тарілці.
Keywords: тарілка; насадка; отвір; діаметр; зазор; nozzle; plate; hole; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв