Кафедра процесів і апаратів харчових виробництв. Історична довідка - Шевченко, Олександр Юхимович; Малежик, Іван Федорович; Марценюк, Олександр Степанович (My University, 2012)
Розглянута історія створення та основні етапи розвитку кафедри процесів і апаратів харчових виробництв НУХТ. Описані основні напрями науково-дослідницьких робіт співробітників кафедри та методична робота по створенню підручників і навчальних посібників. Відмічена виняткова роль професора В.М. Стабнікова в організації наукової роботи з досліджень процесів масообміну в харчових виробництвах, підготовці наукових кадрів та згуртуванні колективу кафедри.
Keywords: контактні пристрої; контактные устройства; contact devices; інтенсифікація масообміну; интенсификация массообмена; intensification of mass transfer; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв