Gummy candies as an alternative method for delivering active pharmaceutical ingredients - Zuieva, Tetiana; Chepeliuk, Olena (My University, 2023)
Traditional production of chewable candies with active pharmaceutical ingredients typically involves using a modular forming system with press molds in starch trays. However, this method has limitations in producing products with API: instability of components, degradation of API, inaccurate dosing, microbial contamination, and complicated manufacturing of complex shapes. Innovative developments in this field aim to overcome these difficulties and expand opportunities for producing gummy products with APIs in the future. A notable starchless method involves forming gummy products in silicone molds using a vacuum boiling kettle and dosing system. This method helps avoid the negative impact of high temperatures on component stability and ensures accurate API content in products. Seattle Gummy's patent for a new therapeutic chewable candy for allergy treatment demonstrates the potential significance of this type of production in the medical field and its ability to become a competitive medicinal product. These developments offer an alternative way of delivering active components with more appealing shapes and flavors for consumers. Традиційне виробництво жувальних цукерок з активними фармацевтичними інгредієнтами зазвичай передбачає використання модульної системи формування з пресовими формами в крохмальних лотках. Однак цей метод має обмеження у виробництві продуктів з АФІ: нестабільність компонентів, деградація АФІ, неточне дозування, мікробне забруднення, ускладнене виготовлення виробів складної форми. Інноваційні розробки в цій галузі спрямовані на подолання цих труднощів і розширення можливостей для виробництва жувальних цукерок з АФІ в майбутньому. Відомий метод без використання крохмалю передбачає формування желейних виробів у силіконових формах за допомогою вакуумного випарника та дозувальної системи. Цей метод допомагає уникнути негативного впливу високих температур на стабільність компонентів і забезпечує точний вміст АФІ в продуктах. Патент компанії Seattle Gummy на нові терапевтичні жувальні цукерки для лікування алергії демонструє потенційну значимість цього типу продукції в медичній галузі та її здатність стати конкурентоспроможним лікарським засобом. Ці розробки пропонують альтернативний спосіб доставки активних компонентів у більш привабливій для споживачів формі та смачних.
Keywords: silicone mold; jelly candy; силіконова форма; желейна цукерка; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв