Дослідження норм часу робочого місця лаборанта промислового підприємства шляхом складання фотографії робочого часу - Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2018)
Для оцінювання ефективності використання робочого часу, знаходження «слабких місць» в організації та плануванні виробничої діяльності, виявлення порушень трудової дисципліни та знаходження шляхів їх мінімізації застосовується проведення індивідуальної фотографії робочого часу, що полягає у встановленні точного часу, що використовує робітник в процесі своєї трудової діяльності чи марно витрачає. У роботі проведено дослідження витрат та затрат робочого часу праці лаборантів типового зернозаготівельного елеватора, що дозволяє підвищити трудову дисципліну на підприємстві та збільшити ефективність використання робочого часу, а також зменшити простої обладнання, що упередить фізичне та психофізіологічне виснаження працівників, підвищить ефективність роботи підприємства та збільшить обсяги виробництва.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; контроль; трудова дисципліна; фотографія робочого дня; витрати робочого часу; нормування робочого часу; control; labor discipline; working day photo; working time cost; working time rationing