До розрахунку вакуум-апаратів періодичної дії. Тепловий розрахунок вакуум-апаратів - Кулінченко, Віталій Романович; Мотуз, Ігор Костянтинович (My University, 2008)
На підставі теоретичних і експериментальних досліджень розроблені методичні основи теплового розрахунку вакуум-апарата періодичної дії і окремих елементів апаратів безперервної дії з нахиленими жолобчастими тепловіддавальними поверхнями.

On the basis of theoretical and experimental researches methodical bases of thermal calculation of vakuum-pans of batch-type and separate elements of vehicles of continuous action are developed with sloping chamfer exchanging surfaces.
Keywords: вакуум-апарат; vakuum apparatus; тепловий розрахунок; кристалізація цукру; sugar crystallization; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв