Фізико-хімічні властивості вовняного жиру - Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Ярмоліцька, Олена Сергіївна (My University, 2018)
Вовняний жир отримують під час очищення вовни для легкої промисловості. Очищення вовни проводять в основному миттям у водних розчинах мийних засобів, а також шляхом обробки вовни екстрагентами. Кожний спосіб очищення вовни має свої особливості, які безпосередньо впливають і на якість вовни і на якість та безпечність вовняного жиру. Wool grease is obtained during the cleaning of wool for light industry. Wool cleansing is carried out mainly by washing in aqueous solutions of detergents, as well as by treating wool with extractives. Each method of wool cleaning has its own characteristics, which directly affect the quality of wool and the quality and safety of wool grease.
Keywords: кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; жир вовняний; фізико-хімічні властивості; очищення вовни; wool fat; wool cleanin