Вплив температури солодорощення на зміни хімічного складу сортів вівса - Кошова, Валентина Миколаївна; Ємельянова, Ніна Олександрівна (My University, 2012)
Встановлено, що найкращим для солодорощення є голозерний овес, так як він перевищує плівчастий по всім фізико-хімічним показникам, а саме: за вмістом екстрактивності, редукуючих цукрів, не так різко зменшується вміст загального та амінного азоту. Оптимальними параметрами солодорощення для плівчастого вівса є: температура пророщування 14-16 ºС і тривалість – 4 доби.

It is set that the best for solodoroschennya is a hulless oat, so as he exceeds a pellicle for to all physical and chemical indexes, namely: after content of extract, redukuyuchikh sugars, not so sharply content diminishes general and to aminnogo nitrogen. The optimum parameters of solodoroschennya for a pellicle oat is: temperature of proroschuvannya 14-16 °and duration – 4 days.
Keywords: овес; солодорощення; голозерний овес; вологість; oat; solodoroschenie; hulless oat; humidity; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства