Кошова, Валентина МиколаївнаЄмельянова, Ніна Олександрівна2012-01-162012-01-162012Кошова, В. М. Вплив температури солоорощення на зміни хімічного складу сортів вівса / В. М. Кошова, Н. О. Ємельянова // Хранение и переработка зерна. - 2011. - № 8(146). – С. 72-74.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/106Встановлено, що найкращим для солодорощення є голозерний овес, так як він перевищує плівчастий по всім фізико-хімічним показникам, а саме: за вмістом екстрактивності, редукуючих цукрів, не так різко зменшується вміст загального та амінного азоту. Оптимальними параметрами солодорощення для плівчастого вівса є: температура пророщування 14-16 ºС і тривалість – 4 доби.It is set that the best for solodoroschennya is a hulless oat, so as he exceeds a pellicle for to all physical and chemical indexes, namely: after content of extract, redukuyuchikh sugars, not so sharply content diminishes general and to aminnogo nitrogen. The optimum parameters of solodoroschennya for a pellicle oat is: temperature of proroschuvannya 14-16 °and duration – 4 days.otherовессолодорощенняголозерний овесвологістьoatsolodoroscheniehulless oathumidityкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВплив температури солодорощення на зміни хімічного складу сортів вівса