Встановлення глибини проникнення електромагнітного поля та раціональної товщини шару подрібнених пряних овочів для НВЧ-обробки - Прасол, Світлана Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна (My University, 2024)
Діапазон глибини проникнення електромагнітного поля залежить від насипної щільності, вологості та температури продукту і для суміші подрібнених коренів пряних овочів знаходиться в певних межах. Глибина проникнення електромагнітного поля збільшується зі зменшенням насипної щільності та вологості зразків, а також зменшується з підвищенням температури. Раціональні значення товщини шару продукту знаходяться в межах 67…79 % від глибини проникнення електромагнітного поля. В ході процесу зневоднювання обрані параметри початкового значення питомої потужності НВЧ-нагріву для заданого шару продукту повинні коригуватись з урахуванням зміни раціональної товщини шару продукту

The range of penetration depth of the electromagnetic field depends on the bulk density, humidity and temperature of the product and is within certain limits for a mixture of crushed roots of spicy vegetables. The penetration depth of the electromagnetic field increases with a decrease in the bulk density and humidity of the samples, and also decreases with an increase in temperature. Rational values ​​of the thickness of the product layer are within 67...79% of the penetration depth of the electromagnetic field. During the dehydration process, the selected parameters of the initial value of the specific microwave heating power for a given product layer must be adjusted taking into account the change in the rational thickness of the product laye
Keywords: НВЧ-обробка; харчова сировина; пряні овочі; microwave processing; food raw materials; spicy vegetables; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв