Пристрій для розподілення потоку виробів циліндричної форми (Авторське свідоцтво №100316) - Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Костюк, Євген Володимирович; Жарова, Світлана Іванівна (My University, 2012)
Пристрій для розподілення потоку виробів циліндричної форми, що складається із підвідного однорядного і відвідного багаторядного пластинчастих конвеєрів із напрямними для виробів, нерухомого перехідного містка і механізму орієнтації виробів, який відрізняється тим, що механізм орієнтації виробів виконаний у вигляді рухомого диска, змонтованого над відвідним конвеєром з можливістю вільного обертання відносно вертикальної осі, який рівномірно розділений на сектори, що включають три ділянки - одну циліндричної форми і дві западини різної глибини, а з протилежної сторони від диска змонтована шарнірно закріплена підпружинена планка. A device for distributing a flow of products of a cylindrical shape, consisting of a single-row and multi-row tapping multi-row conveyor with guides for products, a fixed transient bridge and a product orientation mechanism, characterized in that the orientation mechanism of the products is made in the form of a moving disk mounted above the conveyor outlet the possibility of free rotation relative to the vertical axis, which is evenly divided into sectors comprising three sections - one cylindrical forms and two depressions of different depths, and from the opposite side of the disk mounted shingly fixed spring-loaded strap.
Keywords: конвеєр; диск; conveyor; disc; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки