Упаковка з гнучких пакувальних матеріалів (стан та тенденції розвитку) - Кулик, Наталія Вікторівна (My University, 2021)
Наведено актуальні дані аналізу ринку гнучких пакувальних матеріалів. Розглянуто основні тенденції розвитку упаковки з ГПМ: індивідуалізація та зручність; оптимізація (дизайн) матеріалів та процесів; турбота про здоров'я людини та безпеки харчових продуктів; упаковка в умовах пандемії та після COVID-19; електронна комерція та безконтактна доставка, екологічні аспекти. Наведено приклади сучасної упаковки з ГПМ, розробленої з урахуванням вимог економіки замкнутого циклу.

The current data of the analysis of the flexible packaging materials market are provided. The main trends in the flexible packaging development are considered, such as: individualization and convenience; optimization (design) of materials and processes; concern for human health and food safety; packaging in a pandemic and after COVID-19; e-commerce and contactless delivery, environmental aspects. Examples of modern flexible packaging designed to meet the requirements of the circular economy are given.
Keywords: упаковка із ГПМ; полімерні матеріали; мономатеріали; повторна переробка; сталий розвиток; економіка замкнутого циклу; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; flexible packaging; polymer materials; monomaterials; recycling; sustainability; circular economy