Правові та соціальні інститути у прагматичних поглядах американських філософів права та їх взаємозв’язок із визначенням поняття «закон» - Кравченко, Сергій Сергійович (My University, 2011)
У статті здійснюється аналіз поглядів філософів-прагматистів стосовно соціально-правових інститутів, а також їх зв’язку із поняттям «закон». Автор статті доходить висновку, що основним завданням правових і соціальних інститутів є забезпечення потреб суспільства. In article analysis of philosophy`s ideas about social-legal institutes and connection with concept «act». Author considers: providing necessities of society are task of legal and social institutes.
Keywords: соціальні інститути; суспільство; закон; правові інститути; прагматизм; принцип; social institutes; society; act; legal institutes; pragmatism; principle; кафедра гуманітарних дисциплін