Гержикова, Вікторія ГригорівнаАнікіна, Надія СтаніславівнаЖилякова, ТетянаБілько, Марина Володимирівна2016-06-062016-06-062008Дослідження фізико-хімічних характеристик виноградних вин, розбавлених водою / В. Г. Гержикова, Н. С. Анікіна, Т. О. Жилякова, М. В. Білько // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 74-а наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 21-22 квітня 2008 р. – К. : НУХТ, 2008. – С. 190.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23501Останнім часом на ринок України поступають зразки вино продукції, які є винними сурогатами з додаванням води, штучних барвників, органічних кислот, підсолоджувачів. Вино є багатокомпонентною водною біологічною системою, в якій розчинені органічні й мінеральні сполуки. До фізико-хімічних характеристик, що визначають стан даної системи, відносяться такі показники, як буферна ємкість, в’язкість, електропровідність, діелектрична проникність. Recently, the market of Ukraine entering the samples of wine products that are guilty of adding water substitutes, artificial dyes, organic acids, sweeteners. Wine is a multicomponent aqueous biological system, which dissolved organic and mineral compounds. By physico-chemical characteristics that determine the state of the system include indicators such as buffer capacity, viscosity, conductivity, permittivity.uk-UKкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваводафізико-хімічні характеристикиспіввідношенняwaterphysical and chemical characteristicsthe ratioДослідження фізико-хімічних характеристик виноградних вин, розбавлених водоюThesis