Дослідження фізико-хімічних характеристик виноградних вин, розбавлених водою - Гержикова, Вікторія Григорівна; Анікіна, Надія Станіславівна; Жилякова, Тетяна; Білько, Марина Володимирівна (My University, 2008)
Останнім часом на ринок України поступають зразки вино продукції, які є винними сурогатами з додаванням води, штучних барвників, органічних кислот, підсолоджувачів. Вино є багатокомпонентною водною біологічною системою, в якій розчинені органічні й мінеральні сполуки. До фізико-хімічних характеристик, що визначають стан даної системи, відносяться такі показники, як буферна ємкість, в’язкість, електропровідність, діелектрична проникність. Recently, the market of Ukraine entering the samples of wine products that are guilty of adding water substitutes, artificial dyes, organic acids, sweeteners. Wine is a multicomponent aqueous biological system, which dissolved organic and mineral compounds. By physico-chemical characteristics that determine the state of the system include indicators such as buffer capacity, viscosity, conductivity, permittivity.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; вода; фізико-хімічні характеристики; співвідношення; water; physical and chemical characteristics; the ratio