Перспективи використання альтернативного молока у виробництві молочних десертів - Павлюк, Ірина Вікторівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна (My University, 2024)
В світі інтенсивно проводяться дослідження, направлені на розроблення способів і технологій більш ефективного використання рослинної сировини в молочній галузі. Для розширення асортименту молочних десертів та збагачення поживної цінності продуктів актуальним є використання альтернативного молока. Сьогодні не тільки в закладах громадського харчування активно використовують альтернативне молоко для приготування кавових напоїв, смузі, різноманітних страв, але тепер використання такої сировини налагоджено в промисловому виробництві.
Keywords: десерт молочний; альтернативне молоко; кафедра технології молока і молочних продуктів