Корх, Наталя СергіївнаТетеріна, Світлана МиколаївнаСімахіна, Галина Олександрівна2017-02-072017-02-072016Корх, Н. С. Антимікробна дія рослинної добавки на основі часнику щодо деяких бактерій / Н. С. Корх, С. Н. Тетеріна, Г. О. Сімахіна // Біотехнологія: досвід, традиції та інновації : збірник наукових праць. – К. : НУХТ, 2016. – С. 122-128.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24768В статті представлені дослідження інгібуючого впливу нетрадіційної рослинної сировини на тестові культури мікроорганізмів. Встановлено, що досліджувана рослинна сировина на основі часнику має виражені антимікробні властивості по відношенню до тестових культур. Таким чином, можна рекомендувати дану сировину для використання в складі рецептур м'ясних виробів з метою підвищення їх біологічної стійкості. This article presents studies of the inhibition effect of non-conventional plantbased raw materials on microorganism test cultures. It was determined that the studied plant-based raw material shows clear antimicrobial properties against the test cultures. As such, this raw material may be recommended for use in compositions of processed meat products in order to increase their biological stability.кафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології оздоровчих продуктівчасникgarlicвміст мікроорганізмівamount of microorganismsантимікробні властивостіantimicrobial propertiesм’ясні продуктиmeat productsАнтимікробна дія рослинної добавки на основі часнику щодо деяких бактерійArticle