Високоефективні раси дріжджів і молочнокислих бактерій для виробництва безалкогольних ферментованих напоїв - Прибильський, Віталій Леонідович; Коваленко, Надія Констянтинівна; Підгорський, Валентин Степанович; Григоров, Юрій Григорович; Цед, Олена Олексіївна (My University, 2011)
При дослідженні технологічних властивостей виділених штамів дріжджів встановлені їх значні переваги над виробничими культурами, зокрема генеративної здатності, бродильної активності, здатності обумовлювати відмінні органолептичні показники напоїв та ін. In the study of technological properties of selected strains of yeast are set to their significant advantages over industrial crops, including generative capacity, fermentation activity, the ability to specify different organoleptic and other beverages. The use of innovative cultures for fermented beverages lactic acid bacteria, including Streptococcus diacetilactisheterofermentatyvny haromato utvoryuyuchyh homofermentatyvnyh and Enterococcus faecium K- 77D and Lactobacillus plantarum AN 11/16.Provedeni in a production environment research and industrial production developed soft fermented beverages confirmed the high efficiency of the proposed technology races microorganisms.
Keywords: lactic acid bacteria; асоціація (мікробіологія); безалкогольні напої; молочнокислі бактерії; association (microbiology); soft drinks; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства