Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаМаринін, Андрій ІвановичКрасуля, Ольга Миколаївна2016-02-172016-02-172015Кочубей-Литвиненко, О. В. Дослідження ефективності відновлення сухих коцентратів із молочної сироватки ультразвуковим обробленням / О. В. Кочубей-Литвиненко, А. І. Маринін, О. М. Красуля // Продовольчі ресурси : зб. наук. праць. - 2015. - № 4. - С. 32-39. - (Технічні науки).https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22275Доведено доцільність застосування ультразвукових технологій для інтенсифікації відновлення сухих концентратів із молочної сироватки, зменшення енерго- і ресурсовитрат. Раціональний час відновлення сухої молочної сироватки оцінювали комплексно за зміною середнього гідродинамічного радіуса частинок відновлених продуктів протягом витримування та за динамікою стабілізації показника активності води. Reasonability of the ultrasound technologies use for intensifying reconstitution of dry concentrates of whey was proved, as well as for reduces in energy and resource consumption. Rational time for reconstitution of dry whey was assessed comprehensively by changes in medium hydrodynamic radius of reconstituted products particles during the time of aging and by the dynamics of water activity index stabilization.uk-UKвідновленнясухі концентрати із молочної сироваткирозчинністьультразвукактивність водирозмір частинокreconstitutiondry concentrates of wheydissolving abilityultrasoundwater activity indexthe particle sizeкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняДослідження ефективності відновлення сухих коцентратів із молочної сироватки ультразвуковим обробленнямArticle