Герої енергетичного фронту - Кухарик, Роман Сергійович; Зінькевич, Петро Олексійович (My University, 2023)
Основною ціллю артилерійських та ракетних атак з боку РФ стали розподільчі мережі(обленерго), магістральні мережі (Укренерго) та об’єкти генерації(ТЕЦ, ТЕС, ГЕС). Внаслідок обстрілів у системі було пошкоджено 50 % електричних мереж країни. Найбільших уражень зазнали північний, південний, східний та західний регіони. Під час війни внаслідок артилерійських обстрілів були пошкоджені електромережі (обленерго): 1. ДТЕК Київські РЕМ; 2. ДТЕК Донецькі електромережі; 3. АТ «Харківобленерго»; 4. АТ «Херсонобленерго»; 5. АТ «Миколаївобленерго»; 6. ПАТ «Запоріжжяобленерго»; 7. АТ «Чернігівобленерго»; 8. ВАТ «Сумиобленерго». Пошкодження магістральних електричних мереж (УКРЕНЕРГО): Найбільших пошкоджень зазнали північні, південні, східні та західні регіони. Пошкоджено близько 30 підстанцій різної напруги.
Keywords: Герої енергетичного фронту; енергетики; відновлення електропостачання; пошкодження енергооб"єктів; energy industry; renewal of electricity; damage to electrical lines