Спосіб виробництва сметани з низьким вмістом жиру та природними стабілізуючими системами (Деклараційний патент на винахід № 58978) - Грек, Олена Вікторівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Владимир Николаевич; Красінська, Ольга Вячеславівна (My University, 2003)
Корисна модель відноситься до молочної промисловості та може бути використана для виробництва сметани. Особливістю є використання зернових екструдатів для підвищення біологічної цінності та подовження терміну зберігання. The useful model relates to dairy industry and it can be used for production of the sour cream. Peculiarity is using of extrudate cereals for increasing biological value and increasing shelf life.
Keywords: сметана; екструдат зернових; молочна промисловість; термін зберігання; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; sour cream; extrudate of cereals; dairy industry; shelf life; milk whey; кафедра технології молока і молочних продуктів