Дослідження властивостей низькожирних йогуртів, збагачених пектинами з різними ступенями етерифікації - Шульга, Наталія Михайлівна (My University, 2017)
Досліджено властивості йогурту з масовою часткою жиру 0,5% при збагаченні пектинами. Встановлено, що за однакової дози, вмісту сухих речовин та кальцію ефективнішим для стабілізації структури нежирного йогурту є застосування високоетерифікованого цитрусового пектину, ніж добавки з низьким ступенем метоксилації. The properties of 0.5% fat content yoghurt enriched with pectins were studied. It was established that using of high methoxyl pectin from citrus peels has been more effective for stabilization of low-fat yoghurt structure compare to additives of low methoxyl pectin at the same dose, the content of dry matter and calcium.
Keywords: пектин; низькожирний йогурт; ступінь етерифікації; консистенція; pectin; low-fat yoghurt; degree of methoxylation; texture