Кулінченко, Віталій РомановичКаптановський, Дмитро Вадимович2012-05-212012-05-212011Кулінченко, В. Р. Інтенсифікація уварювання утфелів шляхом введення поверхнево-активних речовин (ПАР) / В. Р. Кулінченко, Д. В. Каптановський // Харчова промисловість. - К. : НУХТ, 2012. - Вип. 12. – С. 95-101.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1089Одним із шляхів підвищення ефективності цукрового виробництва є інтенсифікація процесів тепло-масообміну під час уварювання утфелів. У статті узагальнені результати теоретичних і експериментальних досліджень робочих процесів при інтенсифікації процесу кристалізації у вакуум-апаратах періодичної дії шляхом застосування органічних ПАР і розглянуті питання практичного використання цього способу.One of ways of increase of efficiency of saccharine production there is intensification of processes of thermal mass-transfer during obtain of mixture. In the articles generalized results of theoretical and experimental researches of workings processes are during intensification of process of crystallization in of batch-type by application of organic SAB and the questions of the practical use of this method are considered.otherвакуум-апаратутфелькристалізаціяПАРтеплообмінмасообмінтепловий потіктемпературав’язкістьповерхневий натягробота адгезіїvacuum apparatusmixturecrystallizationSABheat exchangemass-transferthermal streamtemperaturevisciditywork of adhesionкафедра процесів і апаратів харчових виробництвІнтенсифікація уварювання утфелів шляхом введення поверхнево-активних речовин (ПАР)Article