Дифузійний апарат нахиленого типу (Патент на изобретение №84508) - Люлька, Дмитро Миколайович; Пушанко, Микола Миколайович; Пономаренко, Віталій Васильович (My University, 2013)
Дифузійний апарат нахиленого типу містить коритоподібний корпус з паровими камерами, завантажувальну шахту, сито для відбору соку, вивантажувальний механізм, розміщені всередині корпусу паралельні приводні вали з секціями гвинтових шнеків, що виконані у вигляді концентричних смуг. В кінці кожної секції гвинтових шнеків в проміжках між концентричними смугами додатково встановлено лопатки під кутом 30…45° до гвинтової поверхні витків шнеків. An inclined diffusion apparatus containing trough-shaped housing with vapor chambers, fuel-feeding bell, sieve for juice isolation, discharging mechanism, parallel control rods with sections of screw augers, located inside the housing, which are made in a form of concentric bands. Blades are additionally installed at the end of each section of screw auger between concentric bands at an angle of 30…45° towards screw surface of screw flights.
Keywords: бурякова стружка; beet shavings; екстрагування сахарози; дифузійний апарат; diffusion apparatus; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування