Перспективи очищення промислових стічних вод - Бондар, O. A.; Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович (My University, 2008)
Зростаючі темпи промисловості пов’язанізі збільшенням екологічного тиску на гідросферу Землі і особливо на частину її, що стосується питної води. Аналіз ситуації приводить до висновку про суперактуальну потребу створення повноцінних систем зворотнього водокористування. В статті викладено результати критичного аналізу проблем, що супроводжують очищення стічних вод з характеристиками, що відповідають технологіям харчових виробництв. Розглянуто особливості аеробного біохімічного і біологічного очищення стічних вод. The growing pace of the industry associated with an increased environmental pressure on Earth's hydrosphere and especially that part of it which deals with drinking water. Analysis of the situation leads to the conclusion that the need to create polnotsennyhsistemzamknugogo The cutting water use. The article presents the results of a critical analysis of the problems that accompany the treatment of wastewater with characteristics that otvechayuttehnologiyam food production. The features of the aerobic biochemical and biological treatment stochnyhvod.
Keywords: аеротенк; масообмін; аеробне очищення; аерація; біохімічні методи; мікроорганізми; кисень; aeration; mass transfer; aerobic processe; aeration and biochemical methods; microorganisms; oxygen solubility; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки