Гетьман, Інна АнатоліївнаМихонік, Лариса АнатоліївнаДробот, Віра ІванівнаСеменова, Анастасія БорисівнаПисарець, Ольга Петрівна2018-06-202018-06-202017Дослідження показників якості заквасок спонтанного бродіння з борошна круп’яних культур/ І. А. Гетьман, Л. А. Михонік, В. І. Дробот, А. Б. Семенова, О. П. Писарець // Хранение и переработка зерна. - 2017. - №10 (218) - С. 45-48.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27664Стаття присвячена дослідженню заквасок спонтанного бродіння з кукурудзяного, гречаного, рисового, ячмінного та вівсяного борошна. Описано процес виведення та наведено показники якості отриманих заквасок, досліджено вплив заквасок на титровану та активну кислотність тіста з пшеничного борошна І сорту. Зважаючи на цінний хімічний склад борошна круп’яних культур, додавання заквасок з цих видів борошна дозволить не тільки прискорити технологічний процес приготування хліба, а й збагатити вироби функціональними інгредієнтами.uk-UKзакваски спонтанного бродінняборошно круп’яних культурхімічний складхарчові волокнапоказники якостікафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівnatural leavenscereal flourchemical compositiondietary fiberquality indicatorsДослідження показників якості заквасок спонтанного бродіння з борошна круп’яних культурArticle