Соколенко, Анатолій ІвановичБілик, Олена АнатоліївнаМаксименко, Ірина ФаддеївнаФедоренко, Л. А.2013-12-162013-12-162013Використання теплових насосів в харчових і мікробіологічних системах / А. І. Соколенко, О. А. Білик, І. Ф. Максименко, Л. А. Федоренко // Технологічні комплекси. – 2013. – № 1 (7). – С. 171-174.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12109Розглянуто можливість використання теплових насосів у харчових системах, з метою отримання подвійного ефекту - вирішення задачі стабілізації температури культуральних середовищ та використання вторинних трансформованих теплових потенціалів рідинної фази і навіть теплоти відпрацьованого повітря аераційної системи. The possibility of using heat pumps in food systems, in order to obtain a double effect - to solve the problem of temperature stabilization of the culture medium and secondary transformed thermal potential liquid phase and even heat exhaust air aeration system.uk-UKтеплові насосицикл Карнокультуральне середовищеаераційна системастабілізаціякафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівheat pumpCarnot cycleculture mediumaeration systemsstabilizationкафедра мехатроніки та пакувальної технікиВикористання теплових насосів в харчових і мікробіологічних системахArticle