Використання теплових насосів в харчових і мікробіологічних системах - Соколенко, Анатолій Іванович; Білик, Олена Анатоліївна; Максименко, Ірина Фаддеївна; Федоренко, Л. А. (My University, 2013)
Розглянуто можливість використання теплових насосів у харчових системах, з метою отримання подвійного ефекту - вирішення задачі стабілізації температури культуральних середовищ та використання вторинних трансформованих теплових потенціалів рідинної фази і навіть теплоти відпрацьованого повітря аераційної системи. The possibility of using heat pumps in food systems, in order to obtain a double effect - to solve the problem of temperature stabilization of the culture medium and secondary transformed thermal potential liquid phase and even heat exhaust air aeration system.
Keywords: теплові насоси; цикл Карно; культуральне середовище; аератор; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; heat pump; Carnot cycle; culture medium; aeration; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки