Burlaka, TatianaDekanskiy, VadimDubkovetskyy, IgorMalezhik, Ivan2018-07-022018-07-022016Investigation of the forms of moisture bonding in cultivated fungi by the method of differential thermal analysis / T. Burlaka, V. Dekanskyi, I. Dubkovetskyi, I. Malezhyk // Modern Technologies in the food Industry : Proceeding of International Conference. – Chisinau, 2016. – P. 32–36.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27780The paper is devoted to the investigation of the character of moisture bonding with the determination of areas on which substances transform in the process of drying of cultivated oyster fungi. The forms of the state of water in fungi have been investigated by the method of differential thermal analysis. The periods of fungi dehydration and transformation of dry substances under thermal influence on cultivated fungi have been established. The obtained scientific results can be useful and are employed in technologies of food fungi products. Робота присвячена дослідженню характеру зв'язування вологи з визначенням ділянок, на яких речовини перетворюються в процесі сушіння культивованих устричних грибів. Форми стану води в грибах досліджені методом диференціального термічного аналізу. Встановлені періоди дегідратації грибків та перетворення сухих речовин під впливом теплового впливу на культивовані гриби.forms of moisture bondingdifferential thermal analysiscultivated fungiформи зв'язування вологидиференціальний термічний аналізкультивовані грибикафедра процесів і апаратів харчових виробництвInvestigation of the forms of moisture bonding in cultivated fungi by the method of differential thermal analysisArticle