Спосіб очищення цукрового сиропу ( патент на корисну модель №44142) - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Савич, Анатолій Никифорович; Василенко, Сергій Михайлович (My University, 2009)
Спосіб очищення цукрового сиропу, що включає додавання до сиропу фільтруючого адсорбенту, який відрізняється тим, що як фільтруючий адсорбент використовують комбінацію фільтроперліту в кількості 0,4…0,9% та целюлози в кількості 0,08…0,5% до маси сиропу. Method of cleaning liquid sugar, comprising adding to the syrup filter adsorbent, which is characterized in that the adsorbent is used as a filter in combination filtroperlit of 0.4 ... 0.9% cellulose at 0,08 ... 0.5% by mass of syrup.
Keywords: фільтрація; адсорбент; цукровий сироп; filtering; adsorbent; sugar syrup; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки