Використання каротин вмісної сировини у технології м'ясопродуктів - Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Ліпінський, Кирило Андрійович; Жученко, Данило Геннадійович (My University, 2022)
Метою наукової роботи було оцінити харчову та біологічну цінність ядер волоського горіха та гарбуза для створення м’ясопродуктів збагачених каротиноїдами, біологічно-активними речовинами з профілактичним і біокорегуючим ефектом та для покращення кольору і смаку. The aim of the research was to evaluate the nutritional and biological value of walnut and pumpkin kernels to create meat products enriched with carotenoids, biologically active substances with preventive and biocorrective effects and to improve color and taste.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; воський горіх; гарбуз; хімічний склад; паштети; wax nut; pumpkin; chemical composition; pate