Спосіб одержання глюкозно-фруктозних сиропів (Патент на винахід № 21978) - Танащук, Людмила Іванівна; Гулий, Іван Степанович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Івчук, Надія Павлівна; Карпович, Микола Сергійович; Костюк, Ігор Вікторович (My University, 1998)
Запропоновано спосіб отримання глюкозно-фруктозних сиропів з використанням в якості вихідної сировини жовтого цукру ІІ продукту. Розчинення цукру здійснюється в електроактивованій воді до рН 2,0-2,5 з подальшим нагріванням суміші до температури 70-85оС та термостатуванням 5-60 хв в залежності від заданого ступеню гідролізу. Proposed method for glucose-fructose syrup, using as feedstock brown sugar II product. Dissolution of sugar produced in the electro water to pH 2.0-2.5, then heats the mixture to a temperature of 70 85 ° C and incubated it for 5-60 minutes. depending on the degree of hydrolysis.
Keywords: глюкозно-фруктозний сироп; glucose-fructose syrup; гідроліз; електроактивована вода; жовтий цукор ІІ продукту; hydrolysis; electroactivated water; brown sugar II product; кафедра технології оздоровчих продуктів