Теличкун, Володимир ІвановичТеличкун, Юлія СтаніславівнаДесик, Микола Григорович2024-10-302024-10-302020Патент на корисну модель №144678, МПК A21D 15/02 (2006.01), A21D 17/00. Спосіб охолодження свіжоспеченого хліба / Теличкун В. І., Теличкун Ю. С., Десик М. Г. ; заявник Теличкун Володимир Іванович. – № a 2018 08630 ; заявл. 10.08.2018 ; опубл. 26.10.2020, Бюл. № 20.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45253Спосіб охолодження свіжоспеченого хліба, при якому виконують випічку хліба. Хліб в потоці з поду печі за допомогою захватного пристрою по напрямних надходить на вакуумний охолоджувальний апарат в робочу камеру, в якій створюють необхідне розрідження вакуумним насосом, робочих камер декілька, їх одночасно зверху опускають на продукцію, після охолодження виконують розгерметизацію робочої камери і вирівнювання тиску усередині камери з атмосферним, робочі камери піднімають, охолоджений хліб потрапляє на конвеєр, після цього цикл повторюють.A method of cooling freshly baked bread during baking. Bread flows from the bottom of the oven through a gripper device along guides to a vacuum cooling apparatus into a working chamber, where the required vacuum is created by a vacuum pump, there are several working chambers, they are simultaneously lowered onto the product from above, after cooling, the working chamber is depressurised and the pressure inside the chamber is equalised with the atmospheric pressure, the working chambers are lifted, the cooled bread is fed onto a conveyor, and then the cycle is repeated.ukохолодженняхлібвакуумний охолоджувальний апаратвакуумний насосробоча камераcoolingbreadvacuum cooling apparatusvacuum pumpworking chamberкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвСпосіб охолодження свіжоспеченого хлібаTechnical Reporthttps://orcid.org/0000-0002-0226-9770https://orcid.org/0000-0001-8016-466Xhttps://orcid.org/0000-0002-3132-6447