Сучасний стан економіки України та тенденції її розвитку - Мурлик, Анастасія; Швед, Тетяна Володимирівна (My University, 2014)
Динаміку ВВП за прогнозами 2014 р. експерти оцінюють в 1-3%. Standard&Poor's Ratings очікує зростання реального ВВП України в 2014 р. на рівні 1%, Всесвітній банк прогнозує динаміку в 2%, а прогноз українського уряду є більш оптимістичним і зростання реального ВВП в 2014 р. визначається на рівні 3%. Однак, не зрозуміло за рахунок яких факторів такий результат буде досягнуто, оскільки не були ліквідовані проблеми, що спричинили загострення економічної кризи у 2008 р., не проведено жодної економічної реформи, а промислове виробництво продовжує падати вже більше року. The dynamics of GDP projected in 2014, experts estimated at 1-3%. Standard & Poor's Ratings expects real GDP growth in Ukraine in 2014 at 1%, the World Bank forecasts of 2%, and the Ukrainian government forecast is more optimistic and real GDP growth in 2014 is determined at the level of 3%. However, it is not clear by what factors this result is achieved, because they were not eliminated the problem that caused the worsening economic crisis in 2008, not made ​​any economic reform and industrial production continued to fall for over a year.
Keywords: економіка; заборгованість; макроекономічні показники; промисловість; economy; debt; macroeconomic indicators; industry; кафедра економічної теорії