Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаГащук, Олександра ІзидорівнаБударіна, Єлизавета АндріївнаТютюннікова, Яна Вячеславівна2023-03-272023-03-272022Перспективи використання клітковини насіння олійних культур у продуктах спеціального призначення / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, Є. А. Бударіна, Я. В. Тютюннікова // Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан та перспективи : матеріали ІІ міжнародної науково-практичної мультидисциплінарної конференції, 24 листопада 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 65-67https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39388Перспективним напрямком у харчових технологіях є розроблення інноваційних продуктів, в рецептурах яких є використання м'яса птиці та нетрадиційної сировини з метою отримання повноцінного виробу з оздоровчо-профілактичними властивостями. Використання клітковини з насіння кунжуту, соняшника та гарбуза в технології м'ясних продуктів один із способів отримання продукту спеціального призначення. A promising direction in food technologies is the development of innovative products, the recipes of which include the use of poultry meat and non-traditional raw materials in order to obtain a full-fledged product with health and preventive properties. The use of fiber from sesame, sunflower and pumpkin seeds in the technology of meat products is one of the ways to obtain a special purpose product.otherм'ясо птиціклітковини з насіння кунжуту, соняшника та гарбузаpoultry meatfiber from sesame, sunflower and pumpkin seedsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівПерспективи використання клітковини насіння олійних культур у продуктах спеціального призначенняThesis