Мирошник, Юлія АнатоліївнаМедвідь, Ірина МиколаївнаШидловська, Олена БроніславівнаДоценко, Віктор Федорович2014-11-042014-11-042014Використання порошків калини, горобини та обліпихи в технології бісквітного напівфабрикату / Ю. А. Мирошник, І. М. Медвідь, О. Б. Шидловська, В. Ф. Доценко // Наукові праці ОНАХТ. – 2014. – Вип. 46, Т. 1. – С. 166–169.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17940В статті розглянуто доцільність використання порошків калини, горобини та обліпихи як біологічно активної добавки в технології бісквітного напівфабрикату для підвищення харчової цінності продукції. Встановлено вплив плодових порошків на фізико-хімічні (вологість, пористість, кислотність, упікання, коефіцієнт підйому, стискаємість, крихкуватість та намокаємість) і органолептичні показники. The article shows the possibility of using the powders of snowball, rowan and buckthorn as biologically active supplements for the production of biscuit semi-finished products to improve the nutritional value of the production. The influence of fruit powders on the physical and chemical properties such as moisture content, crumb grain, acidity, baking loss, index of flow-up, squeezing, harsh, solubility and organoleptic properties has been determined.uk-UKбісквітний напівфабрикатбісквітні виробиплодові порошкиbiscuit semi-finished productbiscuit productsfruit powdersкафедра готельно-ресторанної справиВикористання порошків калини, горобини та обліпихи в технології бісквітного напівфабрикатуArticle